Cabinet Terapie Bowen Galata Duminica ora 10.00 inscriere prealabila la 0753180143

duminică, 8 iulie 2012

Rolul Maestrului in practica zen - Maestrul Dokusho Villalba

Zazen este o disciplina riguroasa care nu poate fi practicata fara ajutorul unui maestru sau al unui instructor experimentat. Prezenta lui este necesara nu numai pentru a controla pozitia corpului si pentru a ne invata cum sa ne calmam spiritual, ci mai ales pentru a ne ghida pe fiecare prin mijloacele sale.
Este unul din cele doua motive principale pentru caqre zenul trebuie practicat impreuna cu altii..
In acest fel practicantul beneficiaza nu numai de indicatiile maestrului, primul motiv dar si de prezenta celorlalti practicanti, al doilea motiv. Efortul fiecarui practicant se multiplica intr-un efort comun mai vast, care ne sustine, ne insufleteste si ne linisteste.
In momentul in care esti deja un practicant experimentat deja devii un sprijin in practica celo  incepatori si acesta este un alt motiv de practica impreuna definind Sangha, una din cele 3 comori buddhiste enuntate de Buddha adica Comunitatea.
Cu ajutorul Maestrului si practicii alaturi de colegii de practica ne apropiem , prin intermediul acestei transmisii neintrerupte de la Maestru la Discipol de la Buddha catrezilele noastre, de aceasta experienta minunata , metamorfoza extraodinara a fiintei....DESTEPTAREA....sau exprimata mai nepretentios ...starea de a fi in prezent, aici si acum, capabil de a fi fericit si impacat fara a fi conditionat total de factorii externi in a trai aceasta fericire si impacare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu