Sutrele spun:
"Marele Maestru Sakyamuni la intrunirea de la Varful Vulturului i-a transmis dharma lui Mahakasyapa. Apoi Dharma a fost autentic transmisa din patriarh in patriarh si a ajuns la Venerabilul Boddhidharma. Venerabilul insusi a calatorit in China si i-a transmis Dharma Marelui Maestru Eka. Aceasta a fost prima transmisie a Dharmei in tinuturile estice.
Transmisă direct de la inima la inima, de la minte la minte, în aceasta manieră , Dharma a ajuns in mod natural la Maestrul Zen Daikan, al 6 lea Patriarh. La acel timp, pe cand Reala Dharma a lui Buddha se raspandea in China, a devenit clar faptul ca Dharma este cu mult mai mult decat o expresie literara.
Al 6-lea Patriarh a avut doi discipoli excelenti, Ejo din partea lui Nangaku si Gyoshi din partea lui Seigen. Ambii au primit si mentinut postura lui Buddha si au ghidat nenumarate fiinte umane spre a fi asemenea zeilor. Dharma a inflorit si s-a raspandit prin aceste 2 curente si 5 linii au fost stabilite. Ele sunt asa numite: Hogen, Igyo, Soto, Unmon si Rinzai. In China actuala numai scoala Rinzai s-a raspandit in intreaga tara.
Cu toate ca exista diferente intre cele 5 scoli postura ce poarta in ea Pecetea Mintii lui Buddha este doar una.
Desi, in China, pe parcursul dinastiei Han ce a urmat, au fost numeroase dezbateri filosofice raspandite în întreaga ţară, unele impresionante, nimeni nu a putut decide care Şcoli, Învăţături erau superioare şi care inferioare.
După ce Maestrul Ancestral Boddhidharma a venit a taiat direct sursa confuziei si a raspandit inalterata Dharma a lui Buddha. Speram ca acest lucru sa se întâmple şi în ţara noastră.
Sutrele spun faptul că mulţi Patriarhi şi multi buddhasi care au mentinut Buddha-Dharma, toţi s-au bazat pe practicarea şederii corecte în samadhiul primirii si utilizarii sinelui si ca au considerat aceasta practica ca fiind calea corecta pentru a atinge stadiul realizarii.
Fiintele umane care au atins Realizarea Adevarului in Cerurile Vestice si in Tinuturile Estice au urmat acest stil de practica. Aceasta practica se bazeaza pe mistica si autentica transmisie a subtilei metode de la maestru la discipol si pe capacitatea de a o primi si mentine ca fiind adevarata esenta a invataturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu